Javier Sierra, conseller de Nacions Unides, inaugurarà els primers premis de la Càtedra d’Alimentació Sostenible de la UdL i Grup Vall Companys

  • El conseller d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les Nacions Unides i l’Organització Mundial del Comerç a Ginebra, serà un dels protagonistes de la jornada, que es celebrarà el proper 19 d’abril a Lleida.
  • La companyia i la UdL han impulsat recentment la Càtedra amb l’objectiu de fomentar el creixement laboral del millor talent universitari i potenciar la competitivitat a Lleida i la seva àrea d’influència com el primer pol de producció d’aliments d’Europa.

Lleida, 15 de març de 2024. El proper 19 d’abril tindrà lloc la primera Jornada de lliurament de premis als millors Treballs de Final de Grau (TFG) de la nova Càtedra d’Alimentació Sostenible, impulsada per la Universitat de Lleida (UdL) i el Grup Vall Companys, el primer grup empresarial agroalimentari d’Espanya.

L’esdeveniment comptarà amb la presència del conseller d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les Nacions Unides i l’Organització Mundial del Comerç a Ginebra, Javier Sierra Andrés, qui impartirà la conferència magistral “Sistemes alimentaris sostenibles: reptes, ciència i narratives”.

A més, el catedràtic de Sanitat Animal de la UdL i director de la Càtedra, Lorenzo Fraile, serà l’encarregat de donar inici a la jornada, que començarà a les 9:30 h i conclourà a les 14:00 h, a la Sala de Graus de l’Edifici 1 de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agroalimentària Forestal i Veterinària (ETSEAFiV) de la UdL. També formaran a l’acte el catedràtic d’Agronomia de la UdL, Carlos Cantero, la catedràtica de Producció Animal de la UdL, Romi Pena i Subirà i, finalment, el catedràtic de Tecnologia d’Aliments de la UdL, Robert Silva. Els doctors seran els protagonistes de la taula rodona “La sostenibilitat en la producció alimentària”.

Cal destacar que, durant l’esdeveniment, tindrà lloc la presentació dels TFG dels alumnes finalistes, centrats en innovació i sostenibilitat en el sector alimentari. Quant a la dotació econòmica dels projectes premiats, el primer premi està valorat en 2.000 €, el segon en 1.000 € i el tercer en 500 €. Posteriorment, a la tardor es lliuraran els premis de Treball Final de Màster.

Retenir i fomentar el millor talent universitari

La Càtedra neix com una eina per promoure activitats de formació, difusió i transferència de coneixement i tecnològica en la producció d’aliments, amb sistemes que garanteixin una alimentació segura, saludable i sostenible; des d’un punt de vista econòmic, social, professional i mediambiental.

Aquesta aliança formalitza la col·laboració entre la companyia alimentària més important de Lleida, de Catalunya i d’Espanya, amb la Universitat d’estudis agroalimentaris i producció animal de referència a Catalunya, d’Espanya i del Sud d’Europa. Així, la Càtedra ha estat pensada i planificada per impulsar el desenvolupament professional del millor talent universitari, promoure la seva captació i potenciar la competitivitat a Lleida i la seva àrea d’influència com el primer pol de producció d’aliments d’Europa.

Sobre el Grup Vall Companys

El Grup Vall Companys és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya, fundat el 1956. El Grup Vall Companys està associat amb més de 2.600 ramaders. El model operacional del Grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la tasca d’uns professionals implicats i altament formats en els seus respectius camps d’activitat. El Grup Vall Companys aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una alta seguretat alimentària i una qualitat òptima i constant en el producte.


Per a més informació: www.vallcompanys.es

Contacte amb mitjans de comunicació:

Guillermo Gómez – ggomez@llyc.global

Marta Madorrán – mmadorran@llyc.global