Més de 30.000 dones impulsen el sector carni al medi rural dia a dia

Vall Companys celebra el Dia Internacional de la Dona Rural amb un vídeo que valora el talent de les seves grangeres de porcí

11 d’octubre de 2023. Ja són més de30.000 dones les que treballen cada dia al sector carni a Espanya. Actualment, més del 40% dels llocs de treball al sector estan ocupats per dones, i la majoria, treballen al medi rural. Ramaderes, veterinàries o treballadores en les plantes industrials, les dones representen avui dia un teixit humà essencial pel sector.

El Grup agroalimentari Vall Companys celebra el Dia Internacional de la Dona Rural, aquest 15 d’octubre. La companyia, que compta amb dones professionals en tota la seva cadena de valor, des de la genètica fins a la distribució i venda de producte, ha volgut fer un homenatge a aquelles dones que estan a la primera línia del front, a les granges. Ho fa amb un vídeo d’homenatge que recull testimonis de dones grangeres, donant visibilitat a tot allò que no es veu, la seva feina i el seu esforç diari.

El sector carni està present al 39% dels pobles amb menys de 5.000 habitants a Espanya, tant amb la producció primària com amb la industrial. En aquest context, les dones al món rural treballen amb professionalitat i dedicació i contribueixen a generar riquesa i serveis en l’entorn més rural i despoblat.

En aquest sentit, el sector agropecuari i agroalimentari és un sector ancorat al món rural que garanteix l’estabilitat professional. Es continuen generant oportunitats de feina i incorporant professionals de tots els gèneres, més enllà dels estereotips instal·lats a la societat.

Grup Vall Companys, Top Employer 2023

El Grup agroalimentari Vall Companys és el primer grup espanyol en matèria d’alimentació. A més, ha estat reconegut amb el segell Top Employer per tercer any consecutiu.

Amb aquesta distinció, la companyia reforça el seu posicionament com un ocupador de referència en l’àmbit nacional. Des de Top Employers Institut, s’ha valorat l’esforç per l’atracció i retenció del millor talent, fomentant el benestar professional, la flexibilitat, la igualtat i la promoció de tots els seus treballadors.