La UdL i Grup Vall Companys impulsen una càtedra d’Alimentació Sostenible

L’aliança entre la primera empresa agroalimentària d’Espanya i la Universitat de referència en alimentació s’enfoca en la transferència de coneixement i talent

La Càtedra tindrà premis vinculats a Treballs de Final de Grau i Treballs de Final de Màster de totes les disciplines acadèmiques

Lleida, 17 d’octubre de 2023-. La Universitat de Lleida (UdL) i el Grup Vall Companys han presentat la nova Càtedra Grup Vall Companys – UdL d’Alimentació Sostenible en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimarts al Rectorat de la mateixa universitat. La Càtedra, que compta amb la seva pàgina web pròpia, inclou la promoció d’activitats de formació, difusió i transferència de coneixement en producció d’aliments de qualsevol àmbit, amb sistemes que garanteixin una alimentació segura, saludable i sostenible, des d’un punt de vista mediambiental, econòmic, social i professional.

Aquesta aliança formalitza la col·laboració entre la companyia alimentària més important de Lleida, de Catalunya i d’Espanya, amb la Universitat d’estudis agroalimentaris i producció animal de referència a Catalunya, d’Espanya i del Sud d’Europa. La Càtedra té com a objectiu impulsar el desenvolupament professional del millor talent universitari, promoure la seva captació i potenciar la competitivitat a Lleida i a les comarques de Ponent com a primer pol de producció d’aliments d’Europa.

Durant la presentació de la Càtedra Grup Vall Companys – UdL Alimentació Sostenible, el Rector de la Universitat, Jaume Puy, ha destacat la importància d’aquesta aliança: “Aquesta càtedra és una oportunitat per a la universitat per estar en contacte de primera mà amb el sector. És un motiu de satisfacció per a nosaltres poder establir aquest enllaç amb una empresa de referència en el sector agroalimentari com és el Grup Vall Companys. La col·laboració i el treball conjunt ens ha de fer a tots millor en l’àmbit de l’alimentació sostenible i en general del sector agroalimentari”.

L’Olga Martín, vicerectora de la Transferència del Coneixement de la UdL, ha assenyalat que: “l’objectiu d’aquesta càtedra es propiciar investigació i transferència de coneixements a través de la realització del bon treball, la innovació i la difusió dels resultats obtinguts al conjunt de la societat”.

El director de la Càtedra Grup Vall Companys – UdL Alimentació Sostenible, el Lorenzo Fraile, per la seva part, ha apuntat que “amb aquest acte, formalitzem la col·laboració entre la UdL i el Grup Vall Companys, obrint el ventall a noves oportunitats pels estudiants”. A més, ha destacat que “es tracta d’una Càtedra absolutament transversal, on la sostenibilitat és el nexe comú en tots els àmbits. Esperem poder ser un pol de coneixement al sector agroalimentari tant a nivell autonòmic, com nacional i europeu”.

A la vegada la directora de Desenvolupament i Gestió de Persones del Grup Vall Companys, Carmina Chia, ha subratllat la importància d’aquesta Càtedra, ja que suposa que la universitat i la companyia puguin intensificar les seves sinergies: “Avui donem un pas endavant formalitzant aquesta aliança, sent la primera empresa alimentària que s’uneix amb una universitat de referència en alimentació com és la UdL. Som el primer grup d’alimentació de Lleida, Catalunya i d’Espanya amb més de 2.500 professionals aquí i 12.000 arreu d’Espanya. Som una oportunitat per la comunitat universitària i la universitat ho és per nosaltres; conjuntament hem de vetllar perquè Lleida segueixi sent un pol alimentari de referència mundial”; ha sentenciat.

També ha intervingut la directora de Qualitat del Grup Vall Companys, Blanca González, qui ha remarcat que “hem d’aconseguir que els millors estudiants de la Universitat vegin en el Grup Vall Companys una oportunitat de desenvolupament professional”. La directora de Qualitat també ha destacat que “treballar amb la universitat ens permet proposar reptes i projectes que generin sinergies i que, alhora, ens ajudin a innovar i a revertir aquest coneixement i innovació en millores per a la societat”.

Finalment, el Jaume Coma, director de Nutrició del Grup Vall Companys, ha assegurat que “ara tenim un gran repte per endavant: donar continuïtat a aquest projecte”, desitjant una llarga vida al mateix i concloent que “el principal objectiu d’aquesta iniciativa és descobrir talent i ajudar a aquelles persones que vulguin desenvolupar la seva trajectòria professional”.

Premis per al millor talent universitari

El Grup agroalimentari ha impulsat conjuntament amb la UdL els guardons Càtedra Grup Vall Companys – UdL: Alimentació Sostenible, que premien l’excel·lència, el talent i la visió de futur dels millors treballs de final de grau i de màster centrats en alimentació.
Pel que fa a la dotació econòmica dels premis als millors projectes de grau, el primer premi està valorat en 2.000 €, el segon en 1.000 € i el tercer en 500 €. D’altra banda, pel que fa als de màster, el primer premi opta a una dotació de 4.000 €, el segon de 2.000 € i, finalment, el tercer, de 1.000 €.

Més enllà dels mencionats premis, el Grup Vall Companys organitzarà conferències i jornades en col·laboració amb diferents centres i departaments de la UdL; ja sigui amb els estretament relacionats amb l’alimentació o amb aquells que contribueixin a la dinamització i millora del sector, ja sigui des de les enginyeries, l’economia i l’administració d’empreses, entre d’altres.

Sobre Grup Vall Companys

El Grup Vall Companys és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya, fundat en 1956. El Grup Vall Companys està associat amb més de 2.600 ramaders i compta amb més de 11.500 professionals. El model operacional del Grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la labor d’uns professionals implicats i altament formats en els seus respectius camps d’activitat. El Grup Vall Companys aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una alta seguretat alimentària i una qualitat òptima i constant en el producte.
Per a més informació: www.vallcompanys.es

Contacte amb mitjans de comunicació:
Judit Campillos – jcampillos@llorenteycuenca.com Alba Comadran – acomadran@vallcompanys.es