El Grup Vall Companys presenta el seu pla de sostenibilitat, el Programa Penta

Es preveu invertir 90 milions d’euros per a reduir la petjada de CO2 un 35% i un mínim de 132 milions en R+D+I fins a l’any 2030

El Programa té cinc eixos estratègics que abasten 15 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides

Lleida, 31 de maig de 2021.
El Grup agroalimentari Vall Companys està compromès amb la sostenibilitat, des del seu impacte en el medi ambient i la circularitat, fins al benestar animal, passant per les polítiques de talent la qualitat, la seguretat i la innovació en la producció alimentària i la gestió ètica i responsable dels seus recursos i operacions.

El grup agroalimentari ha impulsat el Programa Penta -amb horitzó 2030 i anomenat així pels seus cinc eixos d’acció- que representa un camí parametritzat any rere any. Gràcies al programa, el Grup agroalimentari Vall Companys podrà assolir de forma real i efectiva la màxima sostenibilitat en totes les seves dimensions i àrees d’actuació alineades amb 15 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per les Nacions Unides.

Clima i circularitat

El primer eix tracta de reduir l’impacte ambiental i promoure la circularitat, amb uns objectius de reducció de gasos d’efecte hivernacle (GEI abast 1 i abast 2) del 35%, del 30% (abast 3) i del consum d’aigua del 10%. En aquest eix d’acció, es treballaran projectes relacionats amb la gestió ambiental integrada en tota la cadena de valor la gestió de les emissions GEI i canvi climàtic la mobilitat sostenible i segura en flota i professionals la promoció de l’eficiència energètica i més verda i la circularitat dels recursos.

En aquest sentit, el Grup Vall Companys preveu una inversió de fins a 90 milions en deu anys, per a poder reduir la seva petjada de CO2 un 35%, gràcies a la generació de fonts d’energia renovable, la contractació d’electricitat amb garanties d’origen, l’increment de l’eficiència energètica dels seus processos o la renovació de la seva flota de vehicles, entre altres mesures.

Reforçant els estàndards de benestar animal

El segon eix d’acció té com a objectiu assegurar el benestar animal i fomentar la sostenibilitat a les granges, amb el propòsit de tenir el 100% de les granges auditades i de reduir l’ús d’antibiòtics en un 60%. Per això, es treballarà mantenint mesures de bioseguretat i amb la prioritat d’aplicar programes preventius, incloent-hi l’administració de productes nutracèutics als animals, per a facilitar una rebaixa en l’ús d’antibiòtics.

El Grup ja compta amb certificats de benestar animal Interporc Animal Welfare Spain (IAWS), i compta amb els segells Global GAP i Welfare, entre d’altres.

Persones i gestió del talent

Un altre dels punts claus del Programa Penta fa referència als professionals de les 43 empreses que integren el Grup. En aquest aspecte, la idea és garantir llocs de treball atractius, respectuosos, igualitaris, saludables i segurs. Aquest any 2021, el Grup ha estat reconegut amb el guardó Top Employer 2021 un dels objectius del Programa Penta és mantenir el reconeixement l’any 2022.

A més, el Grup seguirà incorporant les tecnologies de la informació per a optimitzar la relació amb els seus professionals invertint fins a 1,5 milions d’euros.

132 M€ en R+D+I fins a 2030

També es té en compte el foment de la qualitat i la seguretat alimentària desenvolupant productes que donin resposta a les necessitats dels consumidors, és a dir, a través de la innovació. Per això, s’espera dedicar un mínim de 132 milions d’euros d’inversió en R+D+I fins a 2030.

El Grup ha fet de les polítiques d’investigació, desenvolupament i innovació un dels seus principals pilars de desenvolupament, en els últims anys. En aquest sentit, el Grup va superar la xifra dels 50 milions d’euros acumulats des de 2015 i fins a 2019, i un total de 21 projectes liderats.

Gestió ètica i responsable

Per últim, el Programa aposta per una gestió responsable per a la sustentabilitat en el temps i l’entorn. Això es realitzarà a través d’una governança responsable i una autogestió ètica dels recursos, a més de comptar amb el 100% de proveïdors de soja responsable i el 100% de proveïdors sostenibles amb horitzó 2030.

En aquest sentit, el Grup Vall Companys va ser el primer operador espanyol del sector alimentari el 2019 en donar suport a la producció de soja responsable a través de l’obtenció de crèdits Round Table on Responsible Soy Association (RTRS).